Nouscka bevallen van 9 prachtige pups!

Op 17 januari 2017 is Nouscka bevalllen van 9 prachtige pups. Er zijn 5 reutjes (3 blond en 2 zwart) en 4 teefjes (2 blond en 2 zwart) geboren. Meer informatie over de vader; Disire D.J. from the Groove of Joy, moeder Nouscka van de Rooise Heikant en de pups vindt u onder de menuknop "Pups"

Er zijn nog enkele pups beschikbaar. We zoeken gemotiveerde jagers en voorjagers om deze pups op te voeden tot jachthond!

Naar beneden

Nouscka; Wat een geweldige praktijkhond!

Vanmorgen vroeg mochten Nouscka en Aart mee op de ganzenjacht. 2 jagers en 2 honden: voor Nouscka een mooie gelegenheid om samen met een andere hond (Zanne) te leren werken. Hier Aart's beleving:

We zaten aan de rand van een maïsveld en achter ons een landweg gevolgd door een brede sloot en daarna graanstoppels. Mijn Jager schoot het eerste doublet en de neergeschoten ganzen werden goed gemarkeerd door Nouscka, ze kon met een eenvoudig dubbel apport de ganzen uit de graanstoppels halen. Het volgende schot was voor labrador Zanne (14 mnd oud). Deze gans vloog ook door tot in de graanstoppels en Zanne vertrok meteen in de juiste richting. Over de weg, door de sloot en de graanstoppels in. Op de terugweg wel wat moeite met de grote gans door het riet te krijgen maar met wat hulp van de Jager lukte dit prima. Het laatste apport van Nouscka was geweldig. Er werd een doublet geschoten, 1 gans viel links achter ons en de andere vloog door tot dieper de stoppels op en viel daar. De eerste had Nouscka goed gemarkeerd en de 2de viel uit het zicht. We waren op het dijkje gaan staan en vanuit daar heb ik Nouscka ingezet met een lijn vooruit. Nouscka vertrok als een speer en volgde een strakke lijn. Op ongeveer 80 meter de stopfluit gegeven en daarna een lijn naar rechts tegenwind. Nouscka kwam boven de gans uit, dit met de territorium fluit opgelost. Ze vond de gans snel en kwam hem prachtig terugbrengen door de sloot. De 2de markeer apport op links heeft ze daarna ook nog netjes binnengebracht. Het was al bijna tijd om te stoppen toen mijn Jager nog 1 gans zag aankomen, na een mooi schot viel deze voor ons in het maïs. Sanne had hem vreselijk goed gemarkeerd en vertrok richting de gans. Met een klein beetje hulp op de weg terug kwam ze trots met een gans aan. Wat was de Jager trots op zijn hondje!! En ik op de mijne! Ze hebben beide fantastisch gewerkt.

Naar beneden

NLV Koudwildtest in Heerle met Nouscka

Vandaag zijn Aart en Nouscka bij de Koudwildtest, georganiseerd door de NLV in Heerle, geweest. Een ontzettend leuke en informatieve dag. In de ochtend werd een PowerPoint presentatie gegeven over wat veldwerk met een retriever precies inhoudt. 's Middags gingen ze het veld in. Het toverwoord is "steadyness". Linielopen, kruislings apporteren vanuit de linie en een drijfjacht. Aandachtspunt voor Nouscka is het appel bij het lopen in de linie (de stoere gecamoufleerde mannen met grote geweren waren veel interessanter dan de baas), maar ze heeft mooi werk laten zien en een verloren apport fenomenaal mooi binnen gehaald. Dit is wel echt Nouscka's ding! Erg genoten van deze leerzame dag!

Nienke van Beek

Naar beneden

Nouscka doet mee aan de Artemisproef 2016 in Heerle

Aart heeft met Nouscka mee gedaan aan de zeer uitdagende Artemisproef in Heerle, georganiseerd door de NOJG. Er waren 6 meervoudige apporten, waarbij een haas, fazant, gans, meerkoet, nerts of vos binnengebracht moest worden. De proeven bestonden uit markeer-apporten, verloren zoeken en slepen (door het water) op zeer grote afstanden. Nouscka heeft op 2 na (vos en nerts) alle apporten weten binnen te halen, helaas niet allemaal binnen de gewenste tijd, maar ze heeft extreem mooi en knap werk laten zien. Ze is nog maar net 3 jaar en dan al dit werk laten zien, dat werd zeer gewaardeerd door de keurmeesters. Het was een ontzettend leuke, leerzame en vooral ook gezellige dag!

Nienke van Beek

Naar beneden

Rosa haalt B1 certificaat op WT

Tijdens de Workingtest in Laren, georganiseerd door de Chesapeake Bay Retrieverclub Nederland, heeft Rosa een B1 certificaat gehaald. Ontzettend leuke proeven, waarbij Rosa soms prachtig werk liet zien. (Andere proeven weer iets minder mooi werk, maar je kan niet alles hebben zo kort na een nestje pups ...) Het was een mooie geslaagde dag!

Nienke van Beek

Naar beneden

Rosa is bevallen

Rosa is op maandag 8 juni 22015 bevallen van 10 gezonde pups. 7 teefjes en 3 reutjes telt het nest.

Het was een zware bevalling door middel van een keizersnee, maar zowel Rosa als de pups herstellen goed! Er zijn 2 blonde teefjes, 5 zwarte teefjes en 3 zwarte reutjes geboren!

Nienke van Beek

Naar beneden

KNJV-B diploma voor Rosa op haar laatste proef van dit jaar.

Vandaag hebben Rosa en Nienke mee gedaan aan de KNJV proef in Enkhuizen en weer een B diploma gehaald waar we heel blij mee zijn. Dit seizoen heeft Rosa 3 KNJV-B diploma's weten te halen! Het is wel duidelijk geworden dat we sterk moeten gaan werken aan de afwerking van de proeven; het netjes terug komen brengen van het wild, het zittend afgeven en iets netter naast me lopen bij het volgen, maar we zijn ontzettend trots en blij met het stabiele karakter van Rosa en de behaalde resultaten!

Nienke van Beek

Naar beneden

Nienke en Rosa mee op konijnen jacht.

Ik ben uitgenodigd om een keer met Rosa mee te gaan op konijnen jacht op een golfbaan. Doordat konijnen bijzonder vaak en snel (al vanaf dat ze 8 weken oud zijn) voortplanten, is het een enorme plaag geworden en veroorzaken ze enorm veel schade. Vandaag mochten Rosa en ik mee!

We trainen regelmatig met wild, maar het apporteren van net geschoten (warm) wild is toch iets heel anders. De spanning van de hele situatie; alle rondlopend konijnen, het schot, de geschoten konijnen, de uitgevoerde apporten van (ervaren) jachthond Luna etc., was goed voelbaar bij zowel Rosa als bij mij!Het eerste apport mocht Luna uitvoeren. Het 2e konijn was voor Rosa. Ik ben samen met haar daar naartoe gegaan om haar te begeleiden bij het apport. Wat vond ze het spannend! Iets te wild en te enthousiast pakte ze het konijn op, maar door haar te corrigeren werd ze iets rustiger en zachter in de bek. Nadat ze op deze manier 2 konijnen had binnen gebracht, heb ik haar daarna los laten apporteren. Wat een passie! Ze vond het nog wel steeds spannend en ik moest haar soms nog wel wat begeleiden en corrigeren met mijn stem, maar het ging steeds beter. Wat is dit gaaf zeg! Dit is gewoon het echte werk! En wat een ervaring hebben we opgedaan. Rosa heeft zelfs een ‘ziek geschoten’ konijn binnen gebracht! In 2 uur tijd hebben Luna en Rosa samen 16 konijnen binnen gehaald.Wat een ontzettend bijzondere en prachtige ochtend hebben we gehad. Dit is in principe waar we voor trainen, maar dat ik ook echt daadwerkelijk een keer met Rosa met een jacht mee zou mogen, had ik nooit verwacht! Dank je wel Bertus voor deze geweldige ervaring!!

Nienke van Beek